NvVO basisscholing

In de afgelopen jaren hebben al een groot aantal verpleegkundig specialisten oncologie deelgenomen aan de postacademische cursus `Introductie tot de klinische en fundamentele oncologie’ van de Nederlandse Vereniging voor Oncologie (NVvO).

Tijdens deze vijfdaagse cursus (gehouden in hotel Avegoor in Ellecom) introduceren diverse sprekers, specialisten op hun vakgebied, verschillende onderwerpen van oncologische research en behandeling. Het programma streeft ernaar een breed overzicht te geven van de belangrijkste aspecten van basaal- en klinisch-oncologisch onderzoek, behandeling en psychosociale en ethische aspecten.

In verband met het COVID-crisis heeft de postacademische cursus in maart 2020 niet plaatsgevonden en is uitgesteld naar 2021 (precieze data nu nog niet bekend).

Volgens één van de cursisten van 2019 is de cursus leerzaam en interessant. “De eerste dagen waren intensief qua inhoud, maar met een goede afwisseling door wandeling of fietstocht. Voldoende tijd om te netwerken. Leuk dat er verschillende disciplines waren. Later in de week was er ruimte voor inbreng eigen casuïstiek en was er aandacht voor een aantal praktische onderwerpen zoals goede informatie over voeding en kanker”.

Als je geen vervolgopleiding oncologie hebt gevolgd en je bent wel werkzaam als verpleegkundig specialist binnen de oncologie kun je je aanmelden voor deze cursus. Als de cursus al vol zit kom je op een wachtlijst.

Interesse? Stuur dan een mail naar h.fliervoet@cwz.nl

Harold Fliervoet